richting, doel, plan, actie, effect...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wel of niet testen?

Tijdens een training of gesprek wordt mij regelmatig de vraag gesteld of een assessment sterk afwijkende normen en waarden van mensen kan voorspellen? Je hoeft het nieuws maar te volgen en je kunt constateren dat er iedere dag wel een topsporter, topbestuurder, topartiest, topwetenschapper of topambtenaar van z'n voetstuk valt. Niet zozeer als gevolg van het gebrek aan kennis maar door schadelijk gedrag. Het antwoord op deze vraag is: vaak wel! Mits wetenschappelijk juist onderbouwd, geeft een assessment de afwijkingen weer van wat wij noemen 'gemiddeld' en veelal geaccepteerd gedrag. Het is buitengewoon interessant en nuttig om je de vraag te stellen wat het gevolg van deze afwijkingen in bepaalde situaties? Gaan ze je helpen of gaan ze je juist hinderen? En wat is het effect op anderen? Want afwijkend gedrag kan in bepaalde omstandigheden ook uiterst waardevol zijn. Maar de grens tussen goed en slecht is flinterdun.

Manfred Kets de Vries (managementwetenschapper) stelt dat te veel organisaties buitengewoon onaangename plekken zijn om te werken.....en zo'n 20% van de topmanagers nodig naar een psychiater moet. In plat Nederlands: veel bazen zijn gewoon psychopaten. Volgens Canadees onderzoek van Babiak en Hare maar liefst 1 op de 25. Dat maakt ze slechte leiders en slechte managers. Er is dus een grote kans dat je er een of meerdere kent! Als we dit dan - kunnen - weten, waarom blijft dit dan zo? Mensen ontlenen hun identiteit bij de gratie van anderen. Met deze wetenschap kun je stellen dat de omgeving het toelaat en actief toestaat dat dit 'toppers' zich kunnen manifesteren. Die omgeving wordt gevormd door collega's, mede MT-leden, bestuursleden, commissarissen en/of toezichthouders. Met elkaar creeren we een podium. En of dit nu de Tour de France is, een bonuscultuur, aandeelhouders arena of een mega organisatie is, we staan erbij, kijken er naar en bevestigen 't ook nog eens door ons applaus!

Dus wees beducht voor psychopatische managers maar wees nog waakzamer voor de omgeving die hem of haar z'n gang laat gaan! Waar sta jij?

Naar overzicht
 

Contact

Robert Douma
Munnikenweg 26
2651 LZ Berkel en Rodenrijs

T (06) 52 68 47 01
info@robertdouma.nl
Robert Douma locatie